Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії: Росія використовує морську авіацію для протидії українським дронам


Варіанти бомбардувальників Су-24 FENCER (на фото) і FLANKER здійснюють морські ударні операції, в тому числі нещодавній удар по острову Зміїний, заявляє розвідка
Варіанти бомбардувальників Су-24 FENCER (на фото) і FLANKER здійснюють морські ударні операції, в тому числі нещодавній удар по острову Зміїний, заявляє розвідка

Морська авіація Чорноморського флоту останніми тижнями взяла на себе «особливо важливу роль» в операціях флоту для протистояння паралельним загрозам на південному фронті в Україні – про це повідомляє розвідка Великої Британії в зведенні від 2 жовтня.

За даними відомства, морська авіація концентрується на операціях із морського повітряного патрулювання, головною метою яких, «швидше за все», є раннє виявлення безпілотних надводних суден.

«Ключовим російським активом у цих операціях є літак-амфібія Бе-12 «Чайка», розроблений у 1950-х роках, який вилітає з баз в окупованому Криму. Варіанти бомбардувальників Су-24 FENCER і FLANKER здійснюють морські ударні операції, в тому числі щонайменше один нещодавній авіаудар по стратегічно розташованому острову Зміїний», – заявляє розвідка.

З огляду на те, що на тлі загроз ударів по Севастополю Росія може передислокувати до Новоросійська більшу кількість своїх військово-морських сил, російська армія «намагається використовувати військово-морську авіацію, щоб мати вплив на північно-західну частину Чорного моря», вважають у британському відомстві.

Читайте також: Радакін: удари по Чорноморському флоту РФ є прикладом того, як Україна утримує ініціативу

Удень 22 вересня стало відомо про кілька вибухів в окупованому Севастополі. Очільник окупаційної влади міста Михайло Развожаєв повідомив про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту РФ.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. У жовтні 2022 року на Керченському мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на мості 17 липня 2023 року. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя зачинений.

Форум

XS
SM
MD
LG