Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відбулася акція, де учасники склали з літер слова «Аваков» і «чорт» – фото


Плакат із акції під стінами Офісу президента України, Київ, 28 серпня 2019 року
Плакат із акції під стінами Офісу президента України, Київ, 28 серпня 2019 року

У середу ввечері під будівлею Офісу президента України відбулася акція протесту за звільнення і проти перепризначення на нову посаду нинішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, на акції були присутні кількасот людей, учасники тримали в руках таблички з літерами, які склали, утворивши напис з двома словами «Аваков» і «чорт». Також були і інші плакати проти призначення нинішнього посадовця у новий уряд.

Учасники, зокрема, звинуватили керівника МВС у провалі реформи поліції і перешкоджанні розслідування нападів і вбивств громадських активістів.

Сам голова МВС подію не коментував.

Натомість у поліції вказали, що акція відбулася без порушень.

«Акція на вулиці Банковій у Києві пройшла без правопорушень Участь у заході взяли близько 250 осіб. За порядком стежили три наряди патрульної поліції, по 10 працівників поліції діалогу та військовослужбовців Національної гвардії», – повідомили у Нацполіції.

Раніше сьогодні низка громадських організацій у спільній заяві закликали президента та його політичну силу в парламенті не перепризначати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на будь-які посади. Це сталося після того, як в інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ» бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков залишиться на своїй посаді.

Аваков працює на посаді міністра внутрішніх справ із лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG