Доступність посилання

ТОП новини

Cили РФ обхідними маршрутами намагаються прорватися на околиці Часового Яру – ОСУВ «Хортиця»


Однак аналітики проєкту DeepState кілька разів повідомляли про просування військ РФ у Часовому Яру, східніше міста, однак у ЗСУ про це не повідомляють
Однак аналітики проєкту DeepState кілька разів повідомляли про просування військ РФ у Часовому Яру, східніше міста, однак у ЗСУ про це не повідомляють

Російські війська намагаються прорватися різними обхідними маршрутами на околиці міста Часів Яр, безуспішно, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» Назар Волошин.

«На цьому (Бахмутському) напрямку неодноразово фіксували спроби окупантів прорватися різними обхідними маршрутами на околиці міста Часів Яр. Цю спробу російської армії наші захисники успішно відбили», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

Волошин також повідомив, що під час штурмів Часового Яру російські війська використовують багі.

«Російська армія час від часу, штурмуючи позиції та околиці м. Часів Яр, використовує малі штурмові групи, які навіть застосовують для штурмів багі, на яких вони заїжджають по дві-три людини, закидають когось зі стрільців в окопи, далі повертаються, щоб знову закинути малі штурмові групи. При цьому ворог намагається заводити штурмові групи, але не закріплюючись на позиціях. І щоб зменшити кількість санітарних втрат, вони заводять свої групи без закріплення на позиціях», – повідомили в ОСУВ «Хортиця».

Аналітики проєкту DeepState кілька разів повідомляли про просування військ РФ у Часовому Яру, східніше міста та у Богданівці на північний схід від нього. У ніч проти 15 квітня DeepState повідомили про нове просування сил РФ східніше Часового Яру – судячи з карти проєкту, бої де-факто йдуть уже в межах міста.

Про те, що російські солдати дійшли до крайніх будинків у східній частині міста, писав у своєму звіті 14 квітня американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як повідомив днями головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, вище російське військове керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Форум

XS
SM
MD
LG