Доступність посилання

ТОП новини

Число загиблих унаслідок російського удару по Чернігову зросло до 18 – ДСНС


Наслідки російського удару по Чернігову 17 квітня 2024 року
Наслідки російського удару по Чернігову 17 квітня 2024 року

Станом на ранок 18 квітня число загиблих унаслідок здійсненого добу тому російського ракетного удару по Чернігову зросло до 18, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Постраждалими є 77 людей (із них троє дітей), трьох потерпілих рятувальники витягли з-під завалів.

«Надано психологічну допомогу 58 особам. Вивезено 1 580 тонн будівельного сміття, розібрано 71 % зруйнованої частини будівлі. Аварійно-рятувальні роботи тривають», – інформує ДСНС.

Пізніше, після 9:00 голова Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус повідомив про завершення пошуково-рятувальної операції і додав, що постраждали 78 людей, на стаціонарному лікуванні перебувають 37 потерпілих.

18 квітня у Чернігові оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок ракетних ударів.

Російські військові обстріляли Чернігів близько 9:00 17 квітня. Голова Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус розповів, що «ворог завдав три ракетних удари майже по центру міста». За його даними, для атаки сили РФ застосували крилаті ракети «Іскандер». У поліції повідомили, що внаслідок удару пошкоджені об’єкти соціальної інфраструктури, будівля навчального закладу, лікарні, 16 житлових багатоповерхівок в одному з мікрорайонів міста.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG