Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: польські фермери розблокували один з пунктів пропуску


Оформлення та пропуск вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі. Фото ілюстративне
Оформлення та пропуск вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі. Фото ілюстративне

Польські фермери припинили блокувати рух вантажівок перед пунктом пропуску «Долгобичув-Угринів», повідомляє у телеграмі Державна прикордонна служба.

Оформлення та пропуск вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

За даними українських прикордонників, на даний час на виїзд з України перед цим пунктом пропуску очікують 100 ваговозів, ще 30 вантажівок (з повною масою до 7,5 т) очікують на оформлення на території суміжної держави.

Наприкінці березня у Варшаві в канцелярії премʼєра відбулися польсько-українські міжурядові консультації за участі української делегації на чолі з українським премʼєром Денисом Шмигалем.

Однак у ДПСУ констатували, що після переговорів польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух. Йшлося про пункти пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів». У Держприкордонслужбі повідомляли, що на заблокованих напрямках у чергах на території Польщі загалом перебували понад 600 вантажівок, 350 з яких навпроти «Ягодина».

9 лютого у Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Вони блокували всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах.

Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва.

20 березня польські протестувальники вийшли на загальнонаціональний страйк. Акції аграріїв відбувалися у майже 600 місцях і в них брали участь приблизно 70 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG