Доступність посилання

ТОП новини

У французькому парламенті пояснили, навіщо запрошують росіян на урочистості в Нормандії


Депутат Національної асамблеї Франції Бенджамен Аддад пояснив рішення запросити російську делегацію на святкування 80-річчя висадки союзників у Нормандії
Депутат Національної асамблеї Франції Бенджамен Аддад пояснив рішення запросити російську делегацію на святкування 80-річчя висадки союзників у Нормандії

Депутат Національної асамблеї Франції Бенджамен Аддад пояснив рішення запросити російську делегацію на святкування 80-річчя висадки союзників у Нормандії 6 червня «довгою історією» взаємин із Росією.

«Для нас завжди була дуже чіткою різниця між режимом Володимира Путіна та Росією як країною, культурою, історією людей. Французи дружать з росіянами. У нас була довга історія. Як і з українцями, центрально- та східно-європейцями», – сказав в інтерв’ю Радіо Свобода депутат французького парламенту Бенджамен Аддад.

Запрошення російської сторони парламентар назвав «способом підірвати пропаганду Володимира Путіна», якого це не стосується.

«Франція та НАТО не були у стані війни з Росією… Але ми залишаємося відкритими до дружби з росіянами. Такі символічні події показують, що у нас також є спільна історія і ми готові протягнути руку російському народу», – зазначив Аддад.

На запитання, чи може це вказувати на спроби відновити офіційні контакти з Москвою, депутат відповів заперечно.

«Емманюель Макрон є лідером, який… дуже чітко сказав, що Росії не можна дозволити перемогти в Україні, і що ми не повинні мати табу чи обмежень щодо того, як ми перешкоджаємо Росії перемогти в Україні. У твердості – суть його політики зараз, коли справа стосується Росії та України», – резюмував депутат.

16 квітня організатори пам’ятних заходів Mission Libération підтвердили офіційне запрошення Росії на церемонію святкування 80-річчя висадки союзників у Нормандії 6 червня. Володимира Путіна не запрошували через війну Росії в Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG