Доступність посилання

ТОП новини

Колишній «міністр оборони «ДНР» Гіркин не визнає звинувачень Нідерландів у справі про збиття «Боїнга» на Донбасі


Гіркін заявив, що не визнає звинувачень прокуратури Нідерландів
Гіркін заявив, що не визнає звинувачень прокуратури Нідерландів

Колишній «міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркин (Стрєлков) не визнає звинувачення, які йому висунула прокуратура Нідерландів у справі про збиття на Донбасі у 2014 році «Боїнга» Малайзійських авіаліній.

«Я не визнаю висунутого звинувачення і не визнаю, що ці люди мають право висувати звинувачення мені», – заявив Стрєлков російському «Интерфаксу» у вівторок.

Він додав, що не готовий також свідчити у справі, навіть якби його «насильно доставили» у Нідерланди.

3 лютого прокуратура Нідерландів висунула звинувачення чотирьом підозрюваним у справі щодо збиття літака рейсу МН17 в небі над Донбасом в липні 2014 року.

Судовий процес над чотирма підозрюваними в причетності до збиття рейсу MH17 розпочнеться 9 березня. На лаві підсудних мають опинитися колишній «міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркин (Стрєлков), генерал-майор Сергій Дубинський (на прізвисько «Хмурий»), полковник Олег Пулатов («Гюрза»), а також громадянин України Леонід Харченко («Крот»). Очікується, що підозрювані не приїдуть на судові засідання.

Літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий над зоною збройного конфлікту на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – всі, хто був на борту.

При узгодженні з Україною, на території якої сталася трагедія, міжнародне розслідування очолили Нідерланди, громадян яких було найбільше серед загиблих. У Міжнародну слідчу групу (JIT), яка з’ясовує причини катастрофи MH17, входять представники Нідерландів, Бельгії, Австралії, Малайзії та України.

XS
SM
MD
LG