Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: Сили оборони відбили 16 атак РФ на Бахмутському напрямку і ще 18 – на Авдіївському


Український військовий на позиціях поблизу Бахмута, березень 2024 року
Український військовий на позиціях поблизу Бахмута, березень 2024 року

На фронті протягом минулої доби відбулося 86 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил вранці 23 квітня.

За даними штабу, російська армія напередодні завдала шість ракетних і 77 авіаційних ударів, а також здійснила близько 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по українських позиціях і населених пунктах. Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів дев’яти областей.

На півночі оперативна обстановка протягом доби суттєво не змінювалася. Російські війська продовжують диверсійну діяльність у прикордонних районах.

На Куп’янському напрямку армія РФ не вела наступальних дій, на Лиманському – здійснила 19 атак у районах Серебрянського лісництва, Надії, Новоєгрівки, Тернів та Торського.

«На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 16 атак в районах населених пунктів Золотарівка, Спірне, Виїмка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 18 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Семенівка, Уманське, Керамік, Бердичі, Первомайське, Очеретине, Новокалинове, Яснобродівка та Нетайлове Донецької області», – йдеться в зведенні.

Також ЗСУ продовжують стримувати російський наступ на Новопавлівському напрямку поблизу Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного, Микільського та Урожайного – там зафіксували понад 20 разів спроб військ Росії прорвати оборону.

Також російські загарбники тричі намагалися атакувати позиції Сил оборони на Оріхівському напрямку, біля Старомайорського та Роботиного.

«На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби противник здійснив сім безуспішних атак позицій наших військ», – заявляє штаб.

Командування звітує про удари авіації по двох російських зенітно-ракетних комплексах та 16 районах зосередження російських військ і техніки. Також ракетні війська, за зведенням, вразили пункт управління, два засоби протиповітряної оборони та район скупчення російських військ РФ.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що армія Росії має завдання попри втрати демонструвати певні перемоги до 9 травня. Водночас він висловив переконання, що надходження західної допомоги «вирівняє ситуацію».

Форум

XS
SM
MD
LG