Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за добу було 93 бойові зіткнення, найбільше атак на Авдіївському напрямку


Українські військові ведуть вогонь з гаубиці М101 по російських позиціях поблизу Авдіївки, Донецька область, Україна, 22 березня 2024 року
Українські військові ведуть вогонь з гаубиці М101 по російських позиціях поблизу Авдіївки, Донецька область, Україна, 22 березня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 93 бойові зіткнення зіткнення, російські війська атакували позиції українських сил на сімох напрямках, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

«Загалом, ворог завдав чотири ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах», – вказано у повідомленні.

«Загалом ворог завдав п’ять ракетних і 77 авіаційних ударів, здійснив близько 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах», – зазначено у повідомленні.

Читайте також: Тактика, вразливості та сили РФ під Часовим Яром: чи отримає Путін місто до 9 травня

Найбільше атак РФ, за даними штабу, було на Авдіївському напрямку. Російські війська 23 рази намагалися прорвати оборону ЗСУ в районах населених пунктів Очеретине, Уманське, Невельське, Керамік, Бердичі, та Нетайлове Донецької області.

Також активні наступальні дії РФ проводила на Бахмутському й Лиманському напрямках – по 16 і Новопавлівському – 14.

«Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по двох пунктах управління, вісьмох районах зосередження особового складу та трьох зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу противника», – повідомили ЗСУ.

Читайте також: Допомога Україні від США: в Держдепартаметі передбачають «швидкі зміни» на фронті

Днями президент Володимир Зеленський заявив, що армія Росії має завдання, попри втрати, демонструвати певні перемоги до 9 травня. Водночас він висловив переконання, що надходження західної допомоги «вирівняє ситуацію» на фронті.

Напередодні Сенат США проголосував за пакет військової допомоги, який включає понад 60 мільярдів доларів для України, після того, як Палата представників підтримала цей захід 20 квітня.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) раніше зазначали, що тепер війська РФ можуть піти вперед із новою силою – щоб скористатися «вікном» до появи американської зброї в Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG