Доступність посилання

ТОП новини

Наступ на Харківщині вдалось зупинити артилерією, там триває бій – Зеленський


Володимир Зеленський сказав, що контрнаступ Росії на Харківщині триває
Володимир Зеленський сказав, що контрнаступ Росії на Харківщині триває

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський контрнаступ на Харківщині триває, однак вранці у нього була інформація, що українським військовим вдалось його зупинити за допомогою артилерії.

«Зараз йде жорсткий бій на цьому напрямку. Артилерійським вогнем, з того, що мені відомо на 7-8 ранку – ми їх зустріли вогнем і на цей час зупинили артилерійським вогнем ворога. Із того, що мені відомо було саме на ранок. Після цього у мене ще не було контактів», – сказав Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів на спільній пресконференції з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Президент додав, що є ризик, що Росія збільшить свої наступальні спроможності на цьому напрямку ще більше, оскільки для цього є потенціал у військових РФ.

«Росія почала нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами і артилерією. Важливо, що вони можуть збільшувати і підтягувати ще сили у цьому напрямку. Це факт. Але наші військові, військове командування знали про це і розраховували свої сили, щоб зупинити вогнем ворога», – пояснив президент України.

Міністерство оборони України напередодні повідомили про спробу російських військових о 5 ранку прорвати лінію оборони на Харківщині.

Перед цим влада Харківщини повідомила, що російські війська посилили обстріли на північному напрямку, передусім противник завдає ударів по місту Вовчанськ.

У квітні в інтерв’ю виданню Bild президент Володимир Зеленський заявив, що не може виключати можливості великої наступальної операції Росії на Харків, і наголосив, що українські сили роблять все можливе, щоб Росія не захопила місто.

Американський Інститут вивчення війни ISW припустив, що Кремль проводить інформаційну операцію одночасно з повітряними атаками на Харків, щоб «переконати українців тікати» з міста перед ймовірним наступом на цьому напрямку.

Форум

XS
SM
MD
LG