Доступність посилання

ТОП новини

«Ми готові оборонятися»: Зеленський після поїздки на Харківщину


Будівництво фортифікацій у Харківській області, Україна, березень 2024 року
Будівництво фортифікацій у Харківській області, Україна, березень 2024 року

Піcля робочої поїздки до Харківської області президент України Володимир Зеленський розповів про підготовку фортифікацій у разі нового наступу Росії, йдеться на сайті президента

«Харківська область – це дуже важливий напрямок. Ми маємо бути підготовлені. А росіяни мають бачити, що ми готові оборонятися. І щоб наші люди розуміли, що Україна підготувалася, якщо ворог спробує наступати», – наголосив Зеленський.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що оборонні споруди та укріплення поблизу кордону з Росією складаються з розгалуженої системи траншей, бліндажів та інших видів укриттів. У регіоні облаштовують загороджувальні рубежі: бетонні піраміди, «зуби дракона» і протитанкові рови.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю американському каналу CBS News заявив, що Росія буде готувати контрнаступальні дії, це може бути кінець травня або червень.

Читайте також: Росія не має ресурсів для наступу на Харків – Центр протидії дезінформації при РНБО

Після того, як Володимир Путін переобрався на наступний президентський термін, російське військове і політичне керівництво розмірковує над планами «щонайменше захопити Харків». Про це пише російське видання «Медуза», яке працює за межами Росії, але посилається на свої джерела у Кремлі.

За словами джерел «Медузи», російські високопосадовці переконані, що «армії Російської Федерації під силу взяти Харків, натомість подальше просування вглиб України вважають складнішим». Водночас усі джерела видання зазначають: «інформації про те, що рішення про масштабний наступ на Харків уже ухвалене, немає».

Народний депутат від фракції «Голос», секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко вважає, що на даний момент Росія не може провести великий наступ у Харківській області.

Форум

XS
SM
MD
LG