Доступність посилання

ТОП новини

У Харківській ОВА розповіли, коли можуть почати примусову евакуацію дітей із трьох районів


Наслідки російських обстрілів на Харківщині, 10 квітня 2024 року
Наслідки російських обстрілів на Харківщині, 10 квітня 2024 року

Механізм примусової евакуації дітей із батьками з окремих районів Харківської області можуть запустити вже з понеділка, 15 квітня, для цього ще потрібне розпорядження Координаційного штабу, повідомив в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода Ранок) директор департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.

«Ця евакуація триває вже давно. Десь місяці два. Таким посиленим режимом розмовляємо з батьками. Але це рішення Ради оборони на даний момент, його ще буде погоджувати Координаційний штаб. І, я думаю, що офіційно буде розпорядження не пізніше, ніж понеділок-вівторок. І тоді вже запуститься саме весь цей механізм примусової евакуації. На даний час батьки вже розуміють, що виходу у них немає. І вже дзвонять на «гарячу лінію» евакуації, вже звертаються до органів місцевого самоврядування з метою здійснення евакуації з дітьми», – сказав Сокол, коментуючи рішення Ради оборони області щодо евакуації дітей з 47-ми населених пунктів трьох районів області.

Читайте також: Додому, під обстріли. Чому переселенці повертаються з евакуації?

В ОВА обіцяють заселити сім’ї з дітьми «в нормальні умови».

Раніше Рада оборони Харківської області ухвалила рішення примусово евакуювати родини з дітьми у 47 населених пунктах трьох районів області – про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 11 квітня. «Мова йде лише про близькі до кордону з РФ населені пункти Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів. За нашою інформацією, у визначених населених пунктах проживають 182 дитини», – заявив він.

Синєгубов зазначив, що це рішення не стосується Харкова. Він додав, що маршрути для евакуації вже визначені, також наявні місця тимчасового проживання людей.

Форум

XS
SM
MD
LG