Доступність посилання

ТОП новини

«Кіберпартизани» заявили, що зламали сайт КДБ Білорусі


Будівля Комітету державної безпеки Білорусі у Мінську
Будівля Комітету державної безпеки Білорусі у Мінську

Хакерське угруповання «Кіберпартизани» стверджує, що вони проникли в мережу головного органу безпеки Білорусі і отримали доступ до особистих справ тисяч співробітників, інформує білоруська служба Радіо Свобода.

У повідомленні хакерів 26 квітня йдеться, що офіційний сайт білоруського КДБ не працює вже більше двох місяців через їхню діяльність.

Вони повідомили, що проникли в систему КДБ восени 2023 року і «викачали всю наявну інформацію».

Як доказ того, що вони зламали мережу відомства, «Кіберпартизани» опублікували список адміністраторів і базу сайту.

Читайте також: Хто такі кіберсолдати України і як вони діють проти Росії

Керівництво КДБ Білорусі не прокоментувало цю заяву, але сайт агентства відкрився зі сторінки, на якій зазначалося, що сайт «перебуває на стадії розробки».

Нещодавно «Кіберпартизани» заявили, що зламали комп’ютери і системи безпеки найбільшого хімічного підприємства Білорусі «Гродно Азот». Хакери обіцяють відновити дані, коли на свободу вийдуть працівники заводу, заарештовані під час протестів проти результатів президентських виборів 2020 року, а також 75 політв’язнів з найгіршим станом здоров’я.

«Кіберпартизани» – білоруська спільнота анонімних хакерів, яка з’явилася у вересні 2020 року. Вони розпочали свою діяльність у відповідь на державні репресії проти протестувальників у Білорусі.

Форум

XS
SM
MD
LG