Доступність посилання

ТОП новини

Через колір волосся – в Москві щодо чоловіка склали протокол про «дискредитацію» армії РФ


У столиці РФ Москві силовики склали на місцевого жителя Станіслава Нетьосова протокол про «дискредитацію» російської армії через волосся, пофарбоване в блакитний, жовтий і зелений кольори, повідомляє правозахисний проєкт «ОВД-Инфо» з посиланням на самого чоловіка.

За словами Нетьосова, він прийшов до відділку поліції 28 квітня, щоб подати заяву про крадіжку – напередодні на чоловіка напали невідомі та вкрали телефон.

Поліцейські склали щодо чоловіка протокол через фарбоване волосся. Силовики вирішили, що зачіска чоловіка «символізує Україну». Крім того, у Нетьосова зняли відбитки пальців і вручили йому повістку до військкомату, додавши, що змусять «цілувати рідну землю в окопах».

Раніше видання «Медіазона» писало, що до російських судів з початку березня 2022 року до кінця березня 2024 року надійшло 9098 адміністративних протоколів про «дискредитацію» армії РФ.

Російські силовики та суди вважають «дискредитацією» будь-яку дію чи висловлювання, яку хоч якось можна повʼязати з антивоєнною позицією чи підтримкою України. До відповідальності за цією статтею притягали, наприклад, за переказ сну про українського президента Володимира Зеленського, за жовто-сині стрічки на рюкзаку, за розмову про війну в Україні в ресторані або за те, що люди слухали пісні українською мовою.

Форум

XS
SM
MD
LG