Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ не полишають спроб штурмувати Красногорівку невеликими групами – ЗСУ


Російські військові не полишають спроб штурмувати Красногорівку, зараз місто під контролем Сил оборони, кажуть у ЗСУ
Російські військові не полишають спроб штурмувати Красногорівку, зараз місто під контролем Сил оборони, кажуть у ЗСУ

Російські військові не полишають спроб штурмувати Красногорівку, зараз місто під контролем Сил оборони, повідомив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин.

«Час від часу окупанти поодинокими групами намагаються штурмувати східні околиці Красногорівки на бронетехніці. Частина ворожих груп, які встигли зайти і заховатися на території заводу, знаходяться під нашим вогневим контролем. Вживаються всі заходи, щоб вибити ворога звідти. Місто під контролем підрозділів ЗСУ, хоча ворожа пропаганда періодично публікує інформацію, що їхня армія увійшла в нього», – зазначив Волошин.

За його словами, «на цьому напрямку за минулу добу воїни 59-ї бригади ліквідували штурмову групу противника, знищили два ворожих БМП».

Як додав Волошин, «російські штурмові групи, які прорвалися до Красногорівки, перебувають зараз у складному становищі, оскільки практично позбавлені боєкомплекту і підтримки бронетехніки. Сили оборони стримують просування противника вглиб міста, ситуація знаходиться під контролем ЗСУ».

«Тільки за минулу добу в районі Первомайського – Красногорівки під час ворожих штурмів лише силами 59-ї бригади знищено більше сотні окупантів. Загалом же намагання ворога просуватися супроводжуються великими втратами», – зауважив Волошин.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що вище російське військово керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Вранці 11 квітня проєкт DeepState повідомив, що Росія просунулась у Новомихайлівці – тепер більшу частину цього села окуповано. Перед тим Ярослав Чепурний, пресофіцер 79-ї ОДШБр, яка тримає оборону на околицях цього села, припускав в ефірі Радіо Донбас Реалії, що агресор у разі захоплення Новомихайлівки піде далі на захід на Костянтинівку, щоб досягти дороги з Мар'їнки на Вугледар.

Форум

XS
SM
MD
LG