Доступність посилання

ТОП новини

У Львівській ОВА розповіли, куди влучили ракети під час атаки РФ


За словами Максима Козицького, йдеться про газосховище на Стрийщині та ТЕС на Червоноградщині
За словами Максима Козицького, йдеться про газосховище на Стрийщині та ТЕС на Червоноградщині

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що внаслідок російської атаки є влучання в Стрийському та Червоноградському районах. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода (програма «Свобода.Ранок»).

«Якщо ми говоримо про влучання – це два райони. Стрийський район, де вже неодноразово цього цього року влучали і намагаються надалі бити вороги, це газосховище. І також удар по теплостанції, генеруючій станції в Червоноградському районі», – розповів він.

За словами Козицького, після російської атаки на Львівщині немає графіків відключення світла.

«Але коли ми розуміємо, що ми входимо в літній сезон, то звичайно в нас буде дефіцит на ринку електрики. І в час пік 7-8 година ранку і 19-20 година до 22-ї години вечора – це будуть критичні години. І ми надіємося, що люди з розумінням будуть ставитись до можливих графіків відімкнення, яких на даний момент немає, але ми попереджаємо і просимо людей економити електроенергію», – сказав голова ОВА.

Він також заявив про нестачу сучасних систем протиповітряної оборони як далекого, так і середнього радіусу дії.

«Саме тому ми компенсуємо таку нестачу створенням мобільних груп – це більше 100 мобільних груп було створено лише за останніх півроку. І вони допомагають нам саме в складі ПВК «Захід» здійснювати захист українського неба. Коли ми говоримо про системи, які поставлені сучасні, їх недостатньо. Але також і розхідних частин – ракет – теж недостатньо на даний момент для того, щоб повністю закрити і мати можливість збивати будь-яку ціль, яка летить на території області», – додав Козицький.

За попередніми даними місцевої влади, цієї ночі на Львівщину залетіли 12 російських ракет, 8 з них збили.

У ніч на 8 травня російські сили завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БПЛА, застосувавши 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Як повідомляють у телеграмі Повітряні сили ЗСУ, військові збили 33 крилаті ракети Х-101/Х-555, 4 крилаті ракети «Калібр», 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 ударних дронів.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Також через російську атаку на Кіровоградщині травмована дитина, на Київщині постраждали двоє людей.

У МВС повідомили, що сили РФ атакували 7 регіонів України – під удар потрапили об’єкти енергетичної інфраструктури, близько 30 житлових будинків, громадський транспорт, автомобілі. У Запоріжжі пошкоджена будівля пожежно-рятувальної частини.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG