Доступність посилання

ТОП новини

Лубінець каже, що закликав МФЧХ до конкретних кроків задля порятунку репутації організації


 Дмитро Лубінець попередив про можливу кампанію з інформування донорів МФЧХ щодо відсутності дієвої реакції федерації на порушення РЧХ принципів діяльності цієї організації.
Дмитро Лубінець попередив про можливу кампанію з інформування донорів МФЧХ щодо відсутності дієвої реакції федерації на порушення РЧХ принципів діяльності цієї організації.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляє, що закликав Міжнародну федерацію Червоного Хреста до конкретних кроків задля порятунку репутації організації. Про це він написав телеграмі за підсумками зустрічі з президенткою МФЧХ Кейт Форбс.

«Першочергово – питання призупинення членства Російського Червоного Хреста (РЧХ) у федерації, а надалі – повністю його виключення з організації. Адже, як відомо, РЧХ здійснив низку дій, які не відповідають принципам організації. Переконаний, що настав час для ухвалення вольового рішення: не може РЧХ залишатися у складі федерації, якщо вони підіграють цілям агресора», – написав він у телеграмі.

У разі ігнорування цього заклику Лубінець попередив про можливу кампанію з інформування донорів МФЧХ щодо відсутності дієвої реакції федерації на порушення РЧХ принципів діяльності цієї організації.

За словами омбудсмена, під час зустрічі він також порушив питання виключення Білоруського Червоного Хреста з федерації через причетність до депортації українських дітей, попросив МФЧХ сприяння у верифікації українських дітей, які були вивезені до або через територію Білорусі.

В організації наразі про цю розмову не повідомляють.

Читайте також: Співробітники російського «Червоного Хреста» могли знущатися з українських полонених у колонії – розслідування

Наприкінці квітня Дмитро Лубінець звинуватив МФЧХ в «підіграванні російській агресії».

Дмитро Лубінець у березні звернувся до Міжнародної федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця із вимогою розслідувати діяльність російського Червоного Хреста. Зокрема, йшлося про причетність РЧХ до військових зборів для дітей і зв’язки його президента з російською провладною організацією. Тоді в МФЧХ анонсували перевірку РЧХ наглядовою групою, яка має прозвітувати про результати протягом чотирьох місяців.

Форум

XS
SM
MD
LG