Доступність посилання

ТОП новини

Радник мера Маріуполя каже, що сили РФ стягують підкріплення до Мар’їнки та Часового Яру


Російські війська «стягують підкріплення до Мар’їнки та Часового Яру Донецької області, намагаючись посилити свої позиції», повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко
Російські війська «стягують підкріплення до Мар’їнки та Часового Яру Донецької області, намагаючись посилити свої позиції», повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко

Російські війська «стягують підкріплення до Мар’їнки та Часового Яру Донецької області, намагаючись посилити свої позиції», повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі телемарафону.

За його словами, «росіяни здебільшого перекидають сили з Бердянського напрямку на північ Донецької області». Зокрема, фіксується переміщення гусеничної техніки, зазначив Андрющенко.

«Це означає, що десь з Криму, з-під Мелітополя вони це тягнуть на посилення Мар’їнки та Часового Яру для здійснення подальшого тиску на нас. Ми бачимо, що заходять десантні підрозділи, які потім беруть участь в штурмі Часового Яру. Тобто бачимо через Маріуполь точно пріоритет на сьогодні – північ Донецької області», – розповів Андрющенко.

Також, як зазначив радник мера Маріуполя, частково продовжуються переміщення і в бік Запорізької області.

«Це боєкомплекти та паливозаправники, однак їх системність не збігається з тією, що ми фіксуємо на півночі», – додав він.

Редакція Радіо Свобода не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел.

Аналітики проєкту DeepState кілька разів повідомляли про просування військ РФ у Часовому Яру, східніше міста та у Богданівці на північний схід від нього. У ніч проти 15 квітня DeepState повідомили про нове просування сил РФ східніше Часового Яру.

Про те, що російські солдати дійшли до крайніх будинків у східній частині міста, писав у своєму звіті 14 квітня американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як повідомив днями головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, вище російське військове керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Форум

XS
SM
MD
LG