Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони обіцяють «найближчим часом» впровадити «електронну чергу» до ТЦК


«Я думаю, що найближчим часом зможемо розгорнути електронну чергу для відвідування ТЦК та СП. Зробимо це достатньо швидко», – cказала Катерина Черногоренко.
«Я думаю, що найближчим часом зможемо розгорнути електронну чергу для відвідування ТЦК та СП. Зробимо це достатньо швидко», – cказала Катерина Черногоренко.

Міністерство оборони «найближчим часом» запровадить «електронний запис» для відвідування ТЦК. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«Я думаю, що найближчим часом зможемо розгорнути електронну чергу для відвідування ТЦК та СП. Думаю, що зробимо це достатньо швидко. Принаймні, команда Міністерства оборони вже працює над цим. Я думаю, що інструмент, який вже розгорнутий, зможе стати доступним найближчим часом… Далі проведемо консультації з ТЦК та СП і зможемо це організувати», – сказала вона.

За її словами, впровадження цього інструменту «є реакцією на ті виклики, які є зараз».

«Величезні черги, які зараз ми маємо можливість спостерігати, викликані в тому числі і схваленням мобілізаційного закону, який накладає на військовозобов’язаних обов’язок оновити свої дані. Тому у багатьох людей з’явилася потреба це зробити. Тому ми будемо реагувати і виправляти це дуже швидко», – сказала Черногоренко.

Також заступниця міністра оборони зазначила, що електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня. Вона запевнила, що для того, аби оновити дані, достатньо буде скористатися застосунком, не відвідуючи ТЦК.

Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Це рішення підтримали 283 народні депутати – переважно із владної партії «Слуга народу» та союзних їй фракцій і груп. Із остаточного варіанту документа зникло положення про умови демобілізації військових. 16 квітня закон підписав президент України Володимир Зеленський.

Документ, серед іншого, передбачає, що чоловіки у віці 18-60 років зобов’язані протягом 60 днів оновити свої облікові дані у військкоматі, центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті призовника. Також військовозобов’язані на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти їх на вимогу поліції чи працівників ТЦК.

Форум

XS
SM
MD
LG