Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони обіцяють «найближчим часом» представити законопроєкт щодо ротації і звільнення в запас


За словами речника Міноборони, законопроєкт буде представлено «найближчим часом», «громадськість знатиме, на якому етапі розробка цього закону».
За словами речника Міноборони, законопроєкт буде представлено «найближчим часом», «громадськість знатиме, на якому етапі розробка цього закону».

Міністерство оборони України спільно з Генеральним штабом працюватиме над окремим законопроєктом, який регулюватиме ротацію і звільнення в запас військовослужбовців, його представлять «найближчим часом», сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

«Над цими нормами (щодо ротації та звільнення в запас – ред. ) вже працювало Міноборони і планувалося, що це увійде до закону про мобілізацію. Але зважаючи на те, що такі зміни відбулися, не дослухатися до головнокомандувача було б нелогічно, бо він поінформований найбільше... Тепер ці напрацювання будуть використані. В принципі вже почалися роботи, засідання робочих груп. Спільно Міноборони і Генштаб будуть працювати над цим законопроєктом», – сказав він в ефірі національного телемарафону., – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, законопроєкт буде представлено «найближчим часом», «громадськість знатиме, на якому етапі розробка цього закону».

Верховна Рада 11 квітня ухвалила в цілому закон про мобілізацію. Із документа вилучили положення щодо демобілізації військовослужбовців, за словами парламентарів, відповідну правку на засіданні 11 квітня підтримали 227 народних депутатів.

Як пояснювали раніше у Міноборони, через оперативну ситуацію на фронті Генеральний штаб Збройних сил України висловив побажання, щоб норми щодо демобілізації були розглянуті в окремому законопроєкті. Повідомлялося, що «є доручення від парламентського комітету розробити протягом восьми місяців новий закон, який буде стосуватися безпосередньо ротації та демобілізації».

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада кожні три місяці продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.

Форум

XS
SM
MD
LG