Доступність посилання

ТОП новини

У ДПСУ розповіли про викриття схеми нелегального перетину кордону за 9 тисяч євро


За даними прикордонників, підготовку незаконного перетину кордону з України в Румунію готували на ділянці відділу «Фальків»
За даними прикордонників, підготовку незаконного перетину кордону з України в Румунію готували на ділянці відділу «Фальків»

Прикордонники повідомили, що викрили канал нелегального перетину державного кордону України для військовозобов’язаних чоловіків, повідомляє 29 квітня західне регіональне управління Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

За даними прикордонників, підготовку незаконного перетину кордону з України в Румунію готували на ділянці відділу «Фальків».

«У визначений час чоловіки на старій «буханці» вирушили в бік кордону, але були затримані прикордонниками неподалік держрубежу. Під час затримання порушники намагались втекти, та їм це не вдалося», – вказано у повідомленні.

Семеро затриманих чоловіків мешканці Київської, Житомирської, Дніпропетровської та Харківської областей. У ДПСУ зауважили, що чоловіки домовились з місцевим жителем про те, що він доставить їх до Румунії. За це організатор запросив з кожного від 6 до 9 тисяч євро.

Раніше Служба безпеки і Національна поліція повідомили, що заблокували ще чотири «схеми ухилення від мобілізації» та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку у чотирьох регіонах України.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум

XS
SM
MD
LG