Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині заарештували двох громадян через планування диверсій на користь Росії


Підготовка українських військових на базі Ґрафенвер у південній землі Баварії, ілюстративне фото
Підготовка українських військових на базі Ґрафенвер у південній землі Баварії, ілюстративне фото

Дві особи, які мають громадянства Німеччини та Росії, були заарештовані за ймовірну підготовку диверсійних атак, спрямованих у тому числі на підрив військової підтримки України, повідомила німецька прокуратура 18 червня.

«Ці дії мали на меті, зокрема, підірвати військову підтримку, яку Німеччина надає Україні проти російської агресивної війни», – твердять у прокуратурі.

Правоохоронці провели обшуки в будинках і на робочих місцях підозрюваних, яких звинувачують у роботі на іноземну спецслужбу, йдеться в заяві прокуратури.

Один із підозрюваних, ідентифікований як Дітер С., від жовтня 2023 року обговорював можливі дії з особою, пов’язаною з російською спецслужбою, вказано в заяві. Дітер С. був готовий здійснити напади із застосуванням бомб та підпали військових об’єктів, у тому числі тих, що перебувають під управлінням американських сил, вважають у прокуратурі.

За даними журналу Spiegel, серед імовірних об’єктів атак була військова база Ґрафенвер у південній землі Баварії, де українські солдати проходять навчання з використання американських танків Abrams.

Російське посольство в Берліні одразу не відповіло на запит про коментар, відзначає агенція Reuters.

Форум

XS
SM
MD
LG