Доступність посилання

ТОП новини

Шольц назвав умову для своєї розмови з Путіним


Канцлер Німеччини Олаф Шольц «не виключив» своїх розмов із главою Кремля Володимиром Путіним
Канцлер Німеччини Олаф Шольц «не виключив» своїх розмов із главою Кремля Володимиром Путіним

Канцлер Німеччини Олаф Шольц «не виключив» своїх розмов із главою Кремля Володимиром Путіним, сказав він в інтерв’ю виданню Tageszeitung.

За його словами, «сенс говорити з Путіним буде тоді, коли прийде час».

«У будь-якому випадку, якщо Росія зрозуміє, що диктованого миру не буде, і Путін зрозуміє, що він повинен припинити свою кампанію і вивести війська», – сказав він.

Канцлер нагадав, що «востаннє розмовляв з Путіним телефоном в грудні 2022 року і не виключив подібних розмов у майбутньому».

«Такі розмови корисні, коли ви відчуваєте, що можете змінити ситуацію. Зараз російська війна говорить проти цього. У мене було кілька розмов з Путіним у минулому, які іноді сприймалися критично. І я не виключаю подальших дискусій у майбутньому. З ініціативи українського уряду є дипломатичні зусилля на рівні радників з національної безпеки, куди входять і країни глобального півдня – це важливо», – зазначив він.

Він також повторив свою тезу про те, що «Росія не має виграти цю війну і ця війна не буде короткою».

«Нам ще довго доведеться постачати зброю та боєприпаси в Україну», – констатував Шольц.

Раніше Німеччина оголосила про пакет допомоги для України. До нього, серед іншого, увійшли ракети до систем ППО IRIS-T SLM, боєприпаси до Leorard 2A6 та 10 бронемашин Marder з амуніцією та запчастинами.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 16 січня заявив, що у 2024 році Берлін надасть Києву військові товари на суму понад сім мільярдів євро. Перед цим він закликав членів Європейського союзу надати більше військової підтримки Україні цього року в її боротьбі проти повномасштабного вторгнення Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG