Доступність посилання

ТОП новини

Через атаки РФ у трьох областях України загинули четверо людей, ще 20 поранені – влада


Наслідки російського обстрілу в Херсоні, 15 травня 2024 року
Наслідки російського обстрілу в Херсоні, 15 травня 2024 року

Через російські обстріли Донеччини, Херсонщини та Харківщини минулої доби загинули четверо людей, ще 20 поранені, повідомила місцева влада.

Як повідомив у телеграмі голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, на Донеччині через атаки РФ поранені п'ятеро людей – у Михайлівці.

На Херсонщині, за даними місцевої влади, через російську агресію дві людини загинули, ще шестеро зазнали поранень. Голова ОВА Олександр Прокудін заявив, що минулої доби під російським вогнем та авіаударами опинилися 15 населених пунктів області – через обстріли пошкоджені 4 багатоповерхівки та 7 приватних будинків, були влучання в медичний заклад та магазин.

Внаслідок російських обстрілів Харківщини загинули двоє людей, ще дев'ятеро постраждали, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, зокрема,у Вовчанську внаслідок обстрілу по проміжному пункту евакуації постраждали 4 працівники медустанови, цивільний чоловік та начальник МВА, раніше через артобстріл тут був поранений 52-річний чоловік.

Читайте також – WSJ: українська ППО збиває лише 30% ракет, показник ефективності різко впав

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG