Доступність посилання

ТОП новини

В Одеському районі через удар російського дрона пошкоджений логістично-транспортний об’єкт – ОВА


У Силах оборони півдня повідомили, що вночі загарбники вкотре спрямували декілька хвиль ударних БпЛА типу Shahed-131/136 по південних регіонах
У Силах оборони півдня повідомили, що вночі загарбники вкотре спрямували декілька хвиль ударних БпЛА типу Shahed-131/136 по південних регіонах

В Одеському районі в ніч на 8 квітня внаслідок влучання російського дрона пошкоджений логістично-транспортний об’єкт, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

«Вночі ворог атакував Одещину ударними безпілотниками. Наші сили ППО знищили чотири дрони. На жаль, є влучання в Одеському районі. Пошкоджено логістично-транспортний об’єкт. Уламками збитого «Шахеду» також пошкоджено АЗС. Люди не постраждали», – написав він у телеграмі.

Зі свого боку, в Силах оборони півдня повідомили, що вночі загарбники вкотре спрямували декілька хвиль ударних БпЛА типу Shahed-131/136 по південних регіонах.

«Під прицілом ворога була критична інфраструктура. Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько трьох годин. В операційній зоні Сил оборони півдня вдалося результативно відпрацювати по семи баражуючих снарядах: чотири збито на Одещині, два – на Миколаївщині, один – на Кіровоградщині», – йдеться в повідомленні.

У Генштабі ЗСУ в ранковому зведенні повідомили, що сили ППО вночі збили 17 із 24 запущених Росією «Шахедів».

У командуванні Повітряних сил ЗСУ додали, що дрони війська РФ запускали із мису Чауда в окупованому Криму, а також із районів Курська і Єйська в РФ.

Крім того, за даними Повітряних сил, у ніч на 8 квітня загарбники завдали удару керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої території Запорізької області.

«У результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області й 17 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій і Житомирській областях», – йдеться в повідомленні.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG