Доступність посилання

ТОП новини

Умєров та Остін обговорили посилення української ППО та плани Росії


Міністр оборони України Рустем Умєров і міністр оборони США Ллойд Остін (праворуч) під час зустрічі у Києві, 20 листопада 2023 року. Фото ілюстративне
Міністр оборони України Рустем Умєров і міністр оборони США Ллойд Остін (праворуч) під час зустрічі у Києві, 20 листопада 2023 року. Фото ілюстративне

Міністр оборони України Рустем Умєров під час телефонної розмови з главою Пентагону Ллойдом Остіном обговорили необхідність посилити протиповітряну оборону України та плани військ Росії. Про це глава українського оборонного відомства написав 16 квітня на своїй сторінці у фейсбуці.

«Під час сьогоднішньої телефонної розмови в центрі уваги було обговорення планів ворога та того, як їх зірвати. Наголосив на необхідності продовжувати посилювати наше ППО та наданні Україні більше снарядів», – йдеться у дописі Умєрова.

На початку квітня Умєров та головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провели телефону розмову з Остіном під час якої «було обговорено поточну динаміку на фронті». Окрім цього йшлося про «спільне розуміння ситуації та план дій».

Читайте також: «США втрачають довіру і лідерство» через невиконання своїх обіцянок перед Україною: аналітики

Сьогодні стало відомо, що спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки.

23 березня президент Сполучених Штатів Джо Байден знову закликав Палату представників розблокувати проєкт закону щодо підтримки для України, Ізраїлю та Тайваню, йдеться у повідомленні пресслужби Білого дому. Американський президент «чітко заявив», що Конгрес ще не завершив свою роботу.

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву.

Форум

XS
SM
MD
LG