Доступність посилання

ТОП новини

Умєров і Сирський провели розмову з Остіном: йшлося про ситуацію на фронті та системи ППО


Міністр оборони України Рустем Умєров та головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провели телефону розмову з главою Пентагону Ллойдом Остіном
Міністр оборони України Рустем Умєров та головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провели телефону розмову з главою Пентагону Ллойдом Остіном

Міністр оборони України Рустем Умєров та головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провели телефону розмову з очільником Пентагону Ллойдом Остіном.

За словами Умєрова, під час розмови з Остіном «було обговорено поточну динаміку на фронті». Окрім цього йшлося про «спільне розуміння ситуації та план дій».

«Ми детально поінформували міністра оборони про поточну ситуацію та нещодавні російські атаки на українські міста та цивільну інфраструктуру. Я ще раз наголосив: Україна потребує більше систем протиповітряної оборони та ракет», – написав Умєров.

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Ще у лютому спікер Палати представників Майк Джонсон відкинув схвалений Сенатом законопроєкт, але допускав голосування за «нову пропозицію».

Форум

XS
SM
MD
LG