Доступність посилання

ТОП новини

Росія внесла 50 країн до переліку «недружніх» країн


Вперше термін «недружня країна» з’явився у російському законодавстві у квітні 2021 року
Вперше термін «недружня країна» з’явився у російському законодавстві у квітні 2021 року

Уряд Росії склав перелік недружніх країн, до якого увійшли 50 держав світу, повідомляє російська служба Радіо Свобода. У тому числі – країни Європейського союзу, Велика Британія, Канада, США, Японія, Швейцарія, Мікронезія та Сан-Марино.

До переліку увійшли країни, які запровадили проти Росії санкції через нове вторгнення на територію України або підтримали їх.

Згідно з раніше підписаним указом президента Володимира Путіна, російські компанії та громадяни, які мають зобов’язання перед закордонними кредиторами з переліку недружніх країн, зможуть розплатитися з ними в рублях, а не у валюті.

Читайте також: Голова Євроради: найближчими днями обговоримо заявку України на членство

Усі угоди з компаніями з недружніх країн має схвалити спеціальна комісія з контролю над здійсненням іноземних інвестицій, повідомляється на сайті пресслужби уряду.

Вперше термін «недружня країна» з’явився у російському законодавстві у квітні 2021 року. Тоді президент Володимир Путін підписав указ, згідно з яким таким державам можна забороняти наймати на території Росії громадян інших країн на роботу до своїх дипломатичних представництв. До того списку увійшли США та Чехія.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG