Доступність посилання

ТОП новини

Влада Росії направляє додаткові сили ФСБ до Криму для пошуку інформаторів ЗСУ – Центр нацспротиву


Ілюстраційне фото. Наслідки удару, під час якого був знищений російський великий десантний корабель «Новочеркаськ» у порту Феодосії в окупованому Криму, 26 грудня 2023 року
Ілюстраційне фото. Наслідки удару, під час якого був знищений російський великий десантний корабель «Новочеркаськ» у порту Феодосії в окупованому Криму, 26 грудня 2023 року

Влада Росії відправляє до анексованого Криму додаткових співробітників ФСБ для запобігання передачі інформації Збройним силам України – про це заявив 8 травня створений Силами спецоперацій України Центр національного спротиву.

«Окупанти завозять на півострів Крим додаткові загони ФСБ, аби ловити інформаторів Сил Оборони та зменшити кількість витоку даних. На півострові посилено перевірку телефонів та почастішали випадки допитів місцевого населення», – стверджує ЦНС.

Центр робить висновок, що російська влада не контролює захоплені території й «лишається для населення окупантом, відтак росіяни вимушені посилювати репресивний апарат».

Читайте також: Розвідка заявляє про ураження швидкісного катера Росії в Криму

Як передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії, за даними Кримськотатарського ресурсного центру, протягом першого кварталу 2024 року російські силовики провели в Криму 33 обшуки, 28 з яких відбулися в будинках кримських татар.

Крім того, на півострові зафіксували 41 затримання, або утримання, 46 допитів, опитувань і бесід, а також 43 арешти з боку силовиків РФ.

Починаючи з серпня 2022 року в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG