Доступність посилання

ТОП новини

Окрім Лаври, СБУ проводить «безпекові заходи» в монастирях і приміщеннях УПЦ (МП) на Рівненщині


Як пояснюють у СБУ, заходи мають на меті протидію підривній діяльності російських спецслужб
Як пояснюють у СБУ, заходи мають на меті протидію підривній діяльності російських спецслужб

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи у монастирі та в приміщеннях єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) в Рівненській області, повідомило регіональне управління СБУ.

«На Рівненщині Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Корецького Свято-Троїцького монастиря (місто Корець), жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері (село Серники Зарічненського району) та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ», – йдеться в повідомленні.

Ці дії відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією.

Як пояснюють у СБУ, заходи мають на меті протидію підривній діяльності російських спецслужб в Україні, а саме:

  • недопущення використання релігійних громад «в якості осередку «русского міра»
  • перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї
  • убезпечення населення від «провокацій і терористичних актів»

Правоохоронці проводять огляд території та приміщень і перевіряють осіб там за участі представників церкви, йдеться в заяві.

Раніше Служба безпеки України повідомила, що вранці 22 листопада проводить «контррозвідувальні (безпекові) заходи» на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у Києві.

Читайте також: Фальшиві «пророцтва» як виправдання війни: сектантські містифікації московського патріарха Кирила

Перед тим священник ПЦУ Михайло Омелян опублікував відео, на якому нібито під час богослужіння у Києво-Печерській лаврі співали пісню з такими словами: «Звон плывёт, плывёт над Россиею, пробуждается матушка-Русь». За його словами, відео він отримав від випускника КПБА, який із друзями зайшов у храм Всіх святих печерських у Лаврі.

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло визнав, що на одному з молебнів парафіяни співали пісню про Росію. Як йдеться у його відеозверненні, це світська пісня. Повідомляється, що священнику Захарію, який служив у цей час, заборонили наразі відправляти літургії. Ситуацію мають вивчити на соборі УПЦ.

XS
SM
MD
LG