Доступність посилання

ТОП новини

Використовують фейкові петиції про присвоєння Героя України – Мін’юст попереджає про шахраїв


Повідомлення, які пересилають шахраї, містять посилання на  сайт-двійник, який імітує офіційну вебсторінку «Електронних петицій»
Повідомлення, які пересилають шахраї, містять посилання на  сайт-двійник, який імітує офіційну вебсторінку «Електронних петицій»

У Міністерстві юстиції попереджають про нову схему шахрайства: зловмисники викрадають акаунти WhatsApp, використовуючи несправжні петиції про присвоєння звання Героя України загиблим захисникам, повідомила 29 квітня пресслужба відомства.

Повідомлення, які пересилають шахраї, містять посилання на сайт-двійник, який імітує офіційну вебсторінку «Електронних петицій», застерігає міністерство.

«На фейковому сайті пропонується ввести номер телефону та отримати код. Користувач вводить код у WhatsApp, щоб «додати довірений пристрій». Зловмисники отримують доступ до акаунту WhatsApp жертви», – зазначили у Мін’юсті.

У Держспецзв’язку радять дотримуватися таких інструкцій, щоб не втратити доступ до свого акаунту:

  • Не переходьте за посиланнями в підозрілих повідомленнях WhatsApp.
  • Перевіряйте доменне ім’я сайту, перш ніж вводити будь-які дані. Офіційна сторінка «Електронних петицій» розміщена за адресою: https://petition.president.gov.ua/.
  • Ніколи не вводьте код, отриманий через SMS, на сторонніх сайтах.
  • Ставтеся критично до будь-яких закликів перейти за посиланням чи відсканувати QR-код.
  • Налаштуйте двофакторну автентифікацію.

Раніше у Національній поліції України попереджали, що повідомлення у месенджерах – WhatsApp та Telegram – з текстом «Вас цікавить робота на неповну зайнятість?» є шахрайством. Тоді через цю шахрайську схему втратили 700 тисяч гривень жителі Тернопільської області, 500 тисяч гривень – жителі Волині.

Форум

XS
SM
MD
LG