Доступність посилання

ТОП новини

США запровадять нові санкції проти Ірану найближчими днями – Єллен


Міністерка фінансів США зауважила, що починаючи з атаки цих вихідних і закінчуючи нападами хуситів у Червоному морі, «дії Ірану загрожують стабільності в регіоні й можуть спричинити економічні наслідки»
Міністерка фінансів США зауважила, що починаючи з атаки цих вихідних і закінчуючи нападами хуситів у Червоному морі, «дії Ірану загрожують стабільності в регіоні й можуть спричинити економічні наслідки»

Міністерка фінансів США Джанет Єллен 16 квітня заявила, що Сполучені Штати мають намір запровадити нові санкції проти Ірану через його безпрецедентну атаку на Ізраїль.

«Міністерство фінансів без вагань працюватиме з нашими союзниками, щоб використовувати наші повноваження щодо санкцій, щоб продовжувати перешкоджати зловмисній і дестабілізуючій діяльності іранського режиму. Очікую, що ми вживемо додаткових санкцій проти Ірану найближчими днями», – сказала вона на пресконференції у Вашингтоні.

Єллен додала, що починаючи з атаки цих вихідних і закінчуючи нападами хуситів у Червоному морі, «дії Ірану загрожують стабільності в регіоні й можуть спричинити економічні наслідки».

Міністерство фінансів США 4 квітня оголосило про запровадження нових антитерористичних санкцій, пов’язаних із Іраном.

Під обмеження потрапила судноплавна компанія Oceanlink Maritime DMCC, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах, і її судна – за їхню роль у доставці товарів від іранських військових.

Сполучені Штати використовують санкції, щоб позбавити Іран можливості фінансувати своїх партнерів і «терористичні проксі-групи», а також надавати підтримку Росії в її агресивній війні проти України, заявив заступник міністра фінансів США Браян Нельсон.

У ніч на 14 квітня Іран завдав по Ізраїлю комбінованого удару із застосуванням ударних безпілотників і ракет. Ізраїльські військові повідомили, що 99% всіх ракет і безпілотників, запущених Іраном, – загалом понад 300 – були збиті, причому більша частина – поза територією Ізраїлю. В обороні брали участь сили ППО, у тому числі системи «Залізний купол» та «Праща Давида», а також винищувачі армії Ізраїлю та військові кораблі США та Великої Британії.

До оборони приєдналися і збройні сили Йорданії, через повітряний простір якої ракети та дрони летіли на Ізраїль. Ізраїль заявив про те, що незначні збитки були завдані одній військовій базі в пустелі Негєв. Жертв немає, кілька людей постраждали.

Іран заявив, що вразив усі намічені військові цілі в Ізраїлі. Підтверджень цим повідомленням немає, і багато коментаторів зазначають, що відбиття масованого удару стало успіхом ППО Ізраїлю та його союзників.

Форум

XS
SM
MD
LG