Доступність посилання

ТОП новини

На процесі в справі проти Трампа в Нью-Йорку обрали 12 присяжних


Експрезиденту висунули звинувачення за 34 пунктами у фальсифікації ділової документації
Експрезиденту висунули звинувачення за 34 пунктами у фальсифікації ділової документації

У суді проти колишнього президента США Дональда Трампа в справі про ймовірні незаконні виплати акторці фільмів для дорослих Стормі Деніелс 18 квітня обрали 12 присяжних, які протягом наступних тижнів процесу оцінюватимуть його винуватість чи невинуватість.

Захист і обвинувачення ще мають вибрати альтернативних присяжних для судового процесу, першого в історії, в якому колишній президент США є підсудним у кримінальному провадженні.

Суддя Хуан Мерчан оголосив, що вступні слова сторін можуть бути оголошені на засіданні в понеділок.

Протягом місяців, Трамп і його команда адвокатів намагалися відтермінувати початок розгляду справи, однак суддя відмовив їм у цьому.

Експрезиденту висунули звинувачення за 34 пунктами у фальсифікації ділової документації. Якщо його визнають винним, Трампу загрожує до чотирьох років в’язниці за кожним із 34 пунктів звинувачення.

Однак у разі обвинувального вироку Трамп зможе подати апеляцію, і йому не заборонять продовжувати брати участь у президентській кампанії чи бути обраним президентом у виборах 5 листопада.

Водночас Трамп повинен буде відвідувати засідання суду на Мангеттені в справі, яка триватиме щонайменше шість тижнів, адже закони штату Нью-Йорк вимагають його особистої присутності протягом усього судового процесу. Це завадить його участі у президентській передвиборчій кампанії у цей час, нагадувало видання The Hill.

Трамп не визнав себе винним у цій справі і вважає цей та інші судові процеси втручанням у вибори з боку його політичних опонентів.

Рік тому прокуратура Мангеттена висунула Дональду Трампу звинувачення у фальсифікації документів з метою приховати факт виплати 130 тисяч доларів із виборчих фондів колишній порноакторці Стормі Деніелс, яка стверджувала, що у неї був секс із Трампом.

Деніелс погрожувала виступити з викриттями під час передвиборчої кампанії. 130 тисяч були, за звинуваченням, платою за її мовчання. Гроші Деніелс передав колишній адвокат Трампа Майкл Коен, який виступить на суді свідком обвинувачення. Ці витрати були оформлені як оплата юридичних послуг. Дональд Трамп заперечує інтимний звʼязок із Деніелс і незаконне використання передвиборчих фондів.

Форум

XS
SM
MD
LG