Доступність посилання

ТОП новини

Українська стала офіційною мовою муніципалітету в Бразилії – СКУ


Під час акції на захист української мови біля Верховної Ради, Київ, 16 липня 2020 року
Під час акції на захист української мови біля Верховної Ради, Київ, 16 липня 2020 року

Українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії. Закон із таким рішенням одноголосно підтримали всі присутні депутати на засіданні 5 жовтня, повідомили 6 жовтня у Світовому конгресі українців.

«Муніципалітет Прудентополіс вже встановив дружні відносини з Тернопільською областю, звідки приїхала до Бразилії більшість українських іммігрантів. Новий закон відкриє нові можливості для обміну спеціалістів, навчання молоді на університетському рівні в Україні або ж за допомогою електронних засобів, дистанційно», – йдеться в повідомленні.

У міській раді Тернополя, що є містом-побратимом Прудентополісу, повідомили, що автором документу є адвокат, керівник Українсько-Бразильської центральної репрезентації, віцепрезидент Світового конгресу українців Віторіо Соротюк.

«У Прудентополісі значення української мови – унікальне, оскільки там досі існують публікації українською мовою, релігійні святкування і радіопрограми ведуться українською мовою… Муніципалітет Прудентополіс називають столицею «української Бразилії», адже 75% усього населення міста – етнічні українці, переважно вихідці з Тернопільщини», – заявили у міській раді.

Там також додали, що в березні 2019 року міський голова Сергій Надал спільно з мером бразильського міста Прудентополіс Луїсом Адельма Клосовським підписали угоду про партнерство і співробітництво між Тернополем і Прудентополісом.

Кремль боїться українську діаспору – Павло Ґрод
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:27:33 0:00
Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG