Доступність посилання

ТОП новини

Україна завдала «скоординовану серію ударів» по авіації та ППО РФ – ISW


Пожежі, зафіксовані на мапі пожеж NASA на аеродромі Джанкой після удару 17 квітня 2024 року
Пожежі, зафіксовані на мапі пожеж NASA на аеродромі Джанкой після удару 17 квітня 2024 року

Українські удари по російських цілях в окупованому Криму та на території РФ являють собою «досить скоординовану та широкомасштабну серію ударів, спрямовану саме проти російської авіації, протиповітряної оборони та засобів радіолокаційного виявлення». Такого висновку у своєму новому звіті дійшли експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики відзначають, що в ніч із 16 на 17 квітня українські військові завдали удару по російському військовому аеродрому в окупованому Джанкої. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 квітня, демонструють вибухи на аеродромі, де базується російський 39-й окремий вертолітний полк. Російські бойові й транспортні вертольоти надають російським військам відчутні переваги і є законними військовими цілями, нагадують аналітики.

Також, за повідомленням Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України, 17 квітня українські безпілотники атакували 590-й окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, розташований в російському місті Ковилкіно в регіоні Мордовія.

Крім того, ГУР заявило 17 квітня, що російський вертоліт Мі-8 був знищений на аеродромі «Кряж» у Самарі. ГУР публікує відеозапис пожежі, натякаючи, що може бути причетним до цього удару.

Форум

XS
SM
MD
LG