Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський підтвердив удар ЗСУ по аеродрому в Джанкої


Володимир Зеленський подякував головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському за організацію цієї операції
Володимир Зеленський подякував головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському за організацію цієї операції

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 17 квітня підтвердив удар українських сил по Джанкойському аеродрому в окупованому Росією Криму.

«Хочу подякувати також усім у наших Збройних силах України, хто готує спеціальні операції – особливо важливі операції, надзвичайно вагомі, які знищують техніку російської армії, їхню бойову інфраструктуру. Сьогодні Збройні сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому. Дякую, воїни! Дякую за вашу влучність. Дякую головкому Сирському за організацію цієї операції. Окупант повинен втрачати, і кожна їхня втрата – це сила України», – сказав Зеленський.

Раніше стало відомо, що серія вибухів пролунала впродовж ночі 17 квітня в районі військового аеродрому в місті Джанкої на півночі окупованого Криму.

«Джанкой» – військовий аеродром в окупованому Криму, де дислокується 39-й гелікоптерний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу Збройних сил РФ, три авіаційні ескадрильї.

Начальниця Об’єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк, коментуючи вибухи, в ефірі Радіо Свобода заявила, що військовий аеродром у місті Джанкой в окупованому Криму є «законною ціллю» для України.

Що саме могло бути уражено на аеродромі у Джанкої, начальниця Об’єднаного пресцентру сил оборони півдня не повідомила, зауваживши, що «треба дочекатися офіційної інформації від Генерального штабу».

Форум

XS
SM
MD
LG