Доступність посилання

ТОП новини

Військовий аеродром у Джанкої є «законною ціллю» – Гуменюк


Військовий аеродром у місті Джанкой в окупованому Криму є «законною ціллю» для України
Військовий аеродром у місті Джанкой в окупованому Криму є «законною ціллю» для України

Військовий аеродром у місті Джанкой в окупованому Криму є «законною ціллю» для України. Так вибухи на цьому об’єкті у середу, 17 квітня, прокоментувала начальниця Об'єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Про це вона сказала в етері Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок»)

«Взагалі зрозуміло, що це військовий аеродром, тобто законна ціль, відповідний об’єкт, на якому базувалася в тому числі армійська авіація. Крім того, ми знаємо, що під час свого розташування на Кримському півострові, використовуючи його як потужний мілітаріхаб, росіяни дуже часто змінювали місця дислокації різних підрозділів і переміщували їх для того, щоб відвести від ймовірного ураження. Але не всі маневри були вдалими», – сказала Гуменюк.

Що саме могло бути уражено на аеродромі у Джанкої, начальниця Об’єднаного пресцентру сил оборони півдня не зазначила. Каже, «треба дочекатися офіційної інформації від Генерального штабу».

«У Криму триває сезон бавовни. Результати треба дочекатися від Генерального штабу. Все ж таки право «джанкойської першої ночі». Вони мають його дотриматись. Насправді, те, що відбувається бойова робота, ми ніколи не приховуємо. Але результати даємо верифіковані, такі які вже уточнені, вивірені і мають офіційне підтвердження»», – наголосила Гуменюк.

Раніше стало відомо, що серія вибухів пролунала впродовж ночі 17 квітня в районі військового аеродрому в місті Джанкої на півночі окупованого Криму.

«Джанкой» – військовий аеродром в окупованому Криму, де дислокується 39-й гелікоптерний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу Збройних сил РФ, три авіаційні ескадрильї.

Форум

XS
SM
MD
LG