Доступність посилання

ТОП новини

На відновлення Маріуполя знадобиться щонайменше 10 мільярдів доларів – міська рада


Вже кілька тижнів російські війська тримають Маріуполь в облозі, регулярно його обстрілюючи з різних видів озброєнь
Вже кілька тижнів російські війська тримають Маріуполь в облозі, регулярно його обстрілюючи з різних видів озброєнь

Для відновлення знищеної бойовими діями інфраструктури Маріуполя знадобиться мінімум 10 мільярдів доларів, повідомила міська рада у своєму Телеграмі 1 квітня.

За повідомленням, рада створила спеціальну депутатську комісію для оцінки збитків.

«Не менше 10 мільярдів доларів знадобиться для відновлення інфраструктури Маріуполя. Це попередня мінімальна оцінка, яка буде уточнена в процесі фіксації руйнувань, завданих агресією РФ», – йдеться в заяві маріупольської міської адміністрації.

Мер міста Вадим Бойченко заявив, що міська влада співпрацює з урядом для фіксації збитків та злочинів проти цивільного населення.

«Зараз ми працюємо в тісній взаємодії з Урядом та Донецькою військово-цивільною адміністрацією, аби після війни домогтися від Росії не тільки репарацій на повну відбудову нашого улюбленого Маріуполя, але й великих виплат всім маріупольцям за завдані страждання та шкоду», – йдеться в коментарі міського голови.

Вже кілька тижнів російські війська тримають Маріуполь в облозі, регулярно його обстрілюючи з різних видів озброєнь. У місті гуманітарна катастрофа – немає води, їжі, медикаментів, зв’язку, тепло та електропостачання. Зруйновано 90% будівель. Загиблих ховають у братських могилах.

Читайте також: Міськрада закликала світову спільноту визнати дії РФ в Маріуполі геноцидом

Досі, попри домовленості, немає безпечного коридору для вивезення цивільних, для підвезення їжі та ліків. Російська армія піддає обстрілам усі можливі шляхи виїзду з міста. Однак, за даними української влади, тисячі жителів Маріуполя, зокрема і діти без батьків, були, із порушенням міжнародного права, вивезені на територію Росії.

За останніми даними, на евакуацію із Маріуполя ще чекають чекає понад 160 тисяч людей.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG