Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Шойгу підписав наказ про усунення з посади свого заступника, його активи і рахунки арештовані


Тимур Іванов був заарештований судом у Москві вранці 24 квітня
Тимур Іванов був заарештований судом у Москві вранці 24 квітня

Суд у Москві заарештував нерухомість, активи і банківські рахунки заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова, підозрюваного у корупції, повідомило у ніч на 25 квітня російське державне агентство ТАСС із посиланням на правоохоронні органи.

За словами співрозмовника агентства, заарештували активи, зареєстровані на Тимура Іванова і його родичів – дружину, колишніх дружин і п’ятьох дітей, включаючи прийомних. Про вартість заарештованого майна не повідомляють.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписав наказ про усунення Тимура Іванова з посади заступника міністра.

Іванов був заарештований судом у Москві вранці 24 квітня. Він перебуває у СІЗО «Лефортово» у кримінальній справі про отримання хабаря в особливо великому розмірі. За версією слідства, чиновник «вступив у злочинну змову з третіми особами». Загалом у справі троє підозрюваних: Тимур Іванов, його друг Сергій Бородін і співвласник «Олімпсітібуду» Олександр Фомін. Його звинувачують у дачі хабаря. Сьогодні Басманний суд Москви відправив його під варту до 23 червня.

«Слідство вважає, що Іванов постійно забезпечував отримання вигідних підрядів, а бізнесмени у свою чергу за ці підряди надавали йому різні послуги, починаючи з будівництва будинку і закінчуючи оплатою необхідних йому різного роду речей. Таким чином, вартість цих послуг – більше ніж один мільярд рублів. Ще проводитиметься експертиза», – сказав співрозмовник ТАСС.

Офіційно кримінальна справа проти Іванова пов’язана з проведенням підрядних і субпідрядних робіт для потреб Міноборони Росії.

Водночас видання «Важные истории» із посиланням на два джерела, близькі до ФСБ, писало, що реальна причина арешту Іванова – підозра в держзраді. «За корупцію його б ніхто затримувати не став. Про це там [у Кремлі] давно всі знали. Путін дав команду після того, як вдалося переконати, що йдеться саме про держзраду», – сказало джерело.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав «будь-які міркування на цю тему» спекуляціями. Адвокат Іванова назвав інформацію про звинувачення свого підзахисного в держзраді неправдивою.

Іванов обіймає посаду заступника міністра оборони з 23 травня 2016 року.

У грудні 2022 року команда опозиційного політика Олексія Навального випустила розслідування про сім’ю Іванова, в якому йшлося про те, що чиновник і його дружина Світлана витратили понад мільйон євро на відпочинок, оренду вілл і яхт, коштовності й одяг, а особисті рахунки дружини чиновника оплачувала фірма, яка займається відновленням окупованого російськими військами Маріуполя.

У травні 2023 року Центр «Досьє» писав, як Іванов наживає особистий капітал, у рази завищуючи кошториси на державні будівельні підряди для Маріуполя.

Форум

XS
SM
MD
LG