Доступність посилання

ТОП новини

У РФ у справі про хабар затримали заступника Шойгу


Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов
Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов

Заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова затримали за підозрою в отриманні хабаря (частина 6 статті 290 Кримінального кодексу), повідомив увечері 23 квітня Слідчий комітет Росії.

У повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі відомства, не наведено подробиць справи.

Як інформує ТАСС, президенту РФ Володимиру Путіну доповіли про затримання Іванова, міністра оборони Сергія Шойгу заздалегідь попередили про це, повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Тимур Іванов – один із важливих учасників команди міністра оборони Сергія Шойгу, писало видання «Проект» у 2019 році. Іванов обіймає посаду заступника міністра оборони РФ з 2016 року. До цього він три роки очолював акціонерне товариство «Оборонбуд», підвідомче міністерству оборони. Раніше він також працював заступником голови уряду Московської області та на підприємствах російського паливно-енергетичного комплексу.

Іванов відповідав за будівництво, серед іншого він брав участь у створенні головного храму збройних сил, парку «Патріот», космодрому «Східний», а після повномасштабного вторгнення в Україну – у проєктах РФ в окупованому Маріуполі, зазначає видання «Сирена».

Команда померлого російського опозиціонера Олексія Навального у 2022 році знайшла у Іванова нерухоме майно в Москві, Підмосковʼї та Тверській області. Згідно з розслідуванням, їхнє будівництво та ремонт оплачували підрядники Міноборони. Також, за даними ФБК, імовірна дружина Іванова, колишня радниця міністра оборони РФ Марія Китаєва після російського вторгнення в Україну подорожувала Європою.

Форум

XS
SM
MD
LG