Доступність посилання

ТОП новини

«Було нуль ракет»: Зеленський про те, як брак засобів ППО дозволив Росії знищити Трипільську ТЕС


UKRAINE – President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy during a trip to Kharkiv region, April 9, 2024
UKRAINE – President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy during a trip to Kharkiv region, April 9, 2024

У сил протиповітряної оборони закінчилися ракети для відбиття повітряної атаки Росії, що призвела до ураження Трипільської теплової електростанції – про це заявив президент Володимир Зеленський у інтерв’ю PBS.

Таким чином він відповів на питання журналістки про те, чи наразі світ отримує сигнал про підтримку України. Зеленський навів як приклад Трипільську ТЕС, по якій російські війська випустили 11 ракет:

«Перші сім ми збили. Чотири – знищили Трипільську ТЕС. Чому? Тому що в нас було нуль ракет. Ми використали всі ракети».

Читайте також: У Держдепартаменті відповіли, чому союзники не захищають Україну від ракет і дронів, як Ізраїль

Зеленський також згадав про аргумент щодо неможливості прямої підтримки України, тому що «це виглядало б, ніби Україна втягує НАТО у війну». Він звернув увагу, що Ізраїль не є членом Північноатлантичного альянсу.

«Союзники по НАТО, в тому числі країни НАТО, захищали Ізраїль. Вони показали іранським силам, що Ізраїль не самотній. І це урок. Це відповідь будь-кому на будь-якому континенті, хто каже, що потрібно дуже обережно допомагати Україні, щоб не втягувати країни НАТО у війну», – заявив президент.

За даними Міненерго, 11 квітня сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Форум

XS
SM
MD
LG