Доступність посилання

ТОП новини

«Центренерго»: Трипільська ТЕС на Київщині повністю зруйнована ударом РФ


У «Центренерго» зауважили, що внаслідок влучань сталася масштабна пожежа у турбінному цеху, зараз на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню (фото ілюстративне)
У «Центренерго» зауважили, що внаслідок влучань сталася масштабна пожежа у турбінному цеху, зараз на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню (фото ілюстративне)

Трипільська ТЕС, що на Київщині, була повністю зруйнована російським ударом 11 квітня, повідомило «Центренерго».

«Чорний день в історії «Центренерго». Унаслідок сьогоднішньої масованої атаки, знищено всю нашу генерацію. Війська РФ повністю зруйнували Трипільську ТЕС, що на Київщині. Добре, що всі наші, хто був під час обстрілів на зміні – живі», – йдеться в повідомленні.

У «Центренерго» зауважили, що внаслідок влучань сталася масштабна пожежа у турбінному цеху, зараз на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню.

У компанії зауважили, що Трипільська ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську і Житомирську області.

«Масштаби руйнувань – жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний – ми з ним справимося», – цитує «Центренерго» голову наглядової ради Андрія Готу.

У «Центренерго» додали, що 22 березня 2024 року вщент була знищена Зміївська ТЕС на Харківщині, а 25 липня 2022 року війська РФ окупували Вуглегірську ТЕС на Донеччині.

«На сьогодні ПАТ «Центренерго» втратила 100 відсотків генерації», – йдеться в повідомленні.

Тим часом, голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив, що всі жителі області – наразі зі світлом.

«Енергетики і всі служби оперативно відреагували на наслідки, перепідключили мережу, завдяки чому всі мешканці Київщини наразі зі світлом. Водопостачання та водовідведення в постраждалій громаді відновлене. Інші об’єкти житлової чи критичної інфраструктури в області не постраждали. Роботи з ліквідації наслідків атаки тривають», – зазначив він.

Повітряні сили ЗСУ раніше повідомили, що російські війська в ніч на 11 квітня завдали комбінованого удару по Україні: ракетами різних типів і ударними безпілотниками, всього застосували 82 засоби повітряного нападу, з яких сили ППО збили 57.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій раніше повідомили, що понад 200 рятувальників від ночі працюють на місцях ліквідації наслідків масованого обстрілу, а також понад сотня слідчих, криміналістів і вибухотехніків.

«Упродовж кількох годин російські військові атакували п’ять регіонів України – били по критичній інфраструктурі. По Харкову ворог випустив більше 10 ракет, у деяких районах міста відсутнє електропостачання. Ліквідація наслідків обстрілів триває також на Одещині, Львівщині, Запоріжжі та Київщині… На щастя, за оперативними даними, внаслідок сьогоднішньої атаки минулося без загиблих і потерпілих», – йдеться в повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG