Доступність посилання

ТОП новини

У Києві через небезпеку підтоплення створили опергрупи і запросили добровольців


Коли це все розтане…
Коли це все розтане…
У кожному районі Києва створили оперативні групи для моніторингу територій імовірного підтоплення, повідомили в неділю в міському штабі ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації. Ці групи працюють цілодобово.

Основним завданням районних оперативних груп є координація діяльності комунальних служб та додаткової техніки, що прибула з інших регіонів України, щоб ефективно організувати роботу щодо попередження та ліквідації наслідків імовірного паводку через різке танення великої кількості снігу.

Про будь-які прояви підтоплень киян просять повідомляти на номер контактного центру міста: 15-51 (зі стаціонарного), (044) 205-73-37 (із мобільного). Оператори контакт-центру негайно сповістять про це відповідні служби, які виїдуть на місце та здійснять необхідні заходи, заявили в КМДА.

Крім того, у міському штабі створили й окрему групу, відповідальну за зв’язок із добровольцями, охочими допомогти попереджати підтоплення чи оперативно ліквідовувати їхні наслідки. З координатором можна зв’язатися за тел. 099-265-18-68 або через офіційну сторінку департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища у мережі Facebook: https://www.facebook.com/blagodepkmda

Як повідомили в КМДА, упродовж суботи комунальні служби прибрали і вивезли з Києва чергові понад 10 тисяч тонн снігу. Таке прибирання триває понад тиждень; тим часом, за оцінками, під час снігопаду понад тиждень тому на території Києва випало майже 50 мільйонів тонн снігу.

За даними Укргідрометцентру, в Україну йде швидке потепління. Зокрема, в Києві в ніч на понеділок очікують 4–6 градусів тепла, а вдень – уже 10–12.

Київміськдержадміністрація, яка раніше визначила місця можливого підтоплення повеневими водами, оприлюднила й поради фахівців, як діяти при раптовій повені.
XS
SM
MD
LG