Доступність посилання

ТОП новини

США вимагають від Росії припинити порушувати «мінські домовленості»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Сполучені Штати Америки знову виступили сьогодні з гострою заявою з вимогою до Росії не порушувати «мінські домовленості» про мирне врегулювання в захопленій проросійськими сепаратистами частині українського Донбасу.

Постійний представник США при ООН Саманта Павер, виступаючи на прес-конференції в Міністерстві закордонних справ Німеччини в Берліні, заявила, що США разом із Європейським союзом протягом усієї української кризи єдині у своїх вимогах до Росії.

«Наше послання таке: припиніть постійні і невпинні кричущі порушення «мінського протоколу», які здійснюють і Росія, і її маріонетки; припиніть розпалювати вогонь усе новими озброєннями і підтримкою сепаратистам; виведіть усі війська і озброєння з України; відкиньте незаконні «вибори» 2 листопада», – наголосила вона.

Учора Павер також різко виступила на терміновій зустрічі Ради безпеки ООН, що була скликана через повідомлення про введення на Схід України нових важких озброєнь і військ із Росії. Ці повідомлення підтвердили в НАТО і у США. Крім того, на Заході багато разів звертали увагу, що Україна переважно виконує «мінські домовленості», тоді як Росія і підтримувані нею сепаратисти весь час порушують їх. Росія ж продовжує заперечувати всі докази наявності її військ на Сході України і звинувачувати Україну в невиконанні «мінських домовленостей». Вона також стала єдиною країною світу, яка не відкинула незаконних «виборів», що їх влаштували сепаратисти на захоплених ними наразі територіях, грубо порушивши «мінські домовленості», а, навпаки, заявила, що «поважає» їх.

XS
SM
MD
LG