Доступність посилання

ТОП новини

У Росії відбулася зустріч Путіна і Ципраса


Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас (Л) і президент Росії Володимир Путін
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас (Л) і президент Росії Володимир Путін

У Росії відбулася зустріч прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса та російського президента Володимира Путіна. Головною темою переговорів були відносини Росії і ЄС, а також питання щодо зовнішнього боргу Афін.

«Метою мого візиту є те, що б ми разом спробували зробити новий старт, новий початок наших відносин на благо обох народів», – сказав Ципрас у середу, 8 квітня, на початку зустрічі з Путіним.

Володимир Путін, своєю чергою, зазначив, що візит Алексіса Ципраса відбувся у зручний час. Він нагадав, що свого часу Росія займала перше місце серед торговельних партнерів Греції, але в 2014 році товарообіг між двома країнами скоротився на 40%.

За повідомленням речника Кремля Дмитра Пескова, під час переговорів сторони можуть розглянути питання щодо скасування продовольчого ембарго для Греції, а також обговорити питання санкції ЄС проти Росії.

У четвер, 9 квітня, Греції має перерахувати МВФ черговий транш у рамках погашення зовнішнього боргу.

Раніше єврокомісар П’єр Московісі заявив, що Євросоюз не має наміру тримати Грецію в єврозоні за будь-яку ціну, а тільки за умови виконання строгих норм і проведення реформ. Він визнав, що вихід Греції з єврозони завдасть значної шкоди валютному союзу, зокрема його цілісності.

20 березня цього року в Москві відбулася зустріч першого заступника міністра національної оборони Греції Костаса Ісіхоса із заступником міністра оборони Росії Анатолієм Антоновим. Як повідомило російське оборонне відомство, сторони домовлялися про військову та військово-технічну співпрацю.

Офіційно Греція не шукає альтернативних джерел фінансування. Експерти неодноразово відзначали, що кредит від Росії може стати альтернативою або доповненням до кредитних програм ЄС, оскільки російські позики не вимагатимуть від Греції проведення системних реформ, на яких наполягає Європейський союз.

XS
SM
MD
LG