Доступність посилання

ТОП новини

«ДНР»: через погоду кількість обстрілів на Донбасі зменшилася


Проросійські бойовики на Донбасі заявляють, що упродовж минулої доби українські військові 26 разів порушували режим припинення вогню.

За повідомленням так званого «міністерства оборони» угруповання «ДНР», у результаті бойових сутичок було поранено двоє сепаратистів.

«6 разів українські силовики відкривали вогонь з мінометів, 1 раз – із зенітних установок, 19 разів використовували гранатомети і стрілецьку зброю. Обстрілювали населені пункти Спартак, Жабічево, Широкине, Лозове, Пантелеймонівка, а також район «Вольво-Центру» і аеропорт у Донецьку», – йдеться у повідомленні сепаратистів.

За їхньою інформацією, напередодні ввечері через погодні умови кількість обстрілів зменшилася.

У штабі АТО також повідомили про зменшення кількості обстрілів українських позицій з боку бойовиків.

«Російсько-терористичні війська порушили режим тиші шість разів. Бандформування чотири рази вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів», – зазначив речник штабу АТО Сергій Даниленко.

Найгарячіші точки на Донеччині залишаються незмінними упродовж останніх тижнів. Як повідомляють українські військові, це Авдіївка, Піски, Опитне та Красногорівка.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Бойові дії на сході України тривають з квітня минулого року.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG