Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційний комітет просить ГПУ перевірити будівництво біля ядерного реактора у Києві


Парламентський комітет з протидії корупції направив звернення до Генеральної прокуратури перевірити законність забудови в місті Києві, яка розташована поруч з дослідним ядерним реактором. Про це голова комітету Єгор Соболєв повідомив кореспондентам програми «Схеми», проекту Радіо Свобода на Першому національному.

Парламентський комітет 22 квітня одноголосно проголосував щодо направлення звернення до прокуратури після розслідування «Схем» щодо законності цього будівництва, яке має стосунок до особи, наближеної до президента Петра Порошенка.

Орендар землі та замовник будівництва за адресою Ракетна, 24 у Києві – компанія «Техенерго», заснована фондом «ВІК». Його, в свою чергу, заснував народний депутат України, заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» в Верховній Раді та колишній бізнес-партнер президента Ігор Кононенко.Наразі фонд очолює його син – Віталій Кононенко.

Цей проект «Панорамне містечко» зводять у 300-метровій санітарно-захисній зоні дослідного ядерного реактора – біля Інституту ядерних досліджень Національної Академії Наук України, тому життя в цій зоні небезпечне для здоров’я мешканців.

Відповідно до ядерного законодавства, будувати житло у цих межах заборонено.

Тому депутати з парламентського комітету із запобігання та протидії корупції наполягають негайно зупинити будівництво «Панорамного містечка» та вимагають, щоб Генпрокуратура розпочала розслідування.

На засіданні комітет також проголосував за те, щоб на документи щодо цієї забудови звернув увагу віце-прем’єр Генадій Зубко, який відповідає за житлово-комунальне господарство.

Крім того, парламентський комітет також попросив Київраду розібратися у цій проблемі та встановити, чи законно у 2007 році була видана земельна ділянка на Ракетній, 24 компанії «Техенерго» – з орбіти на той момент депутата Київради, а нині члена ради Верховної Ігоря Кононенка.

Сам Кононенко заперечив причетність його фонду до будівництва. За його словами, на сьогодні «Техенерго» з його фондом не пов’язане.

XS
SM
MD
LG