Доступність посилання

ТОП новини

У Непалі українців для евакуації збирають до консульства


Після землетрусу непальці досі сплять просто неба, Катманду, 28 квітня 2015 року
Після землетрусу непальці досі сплять просто неба, Катманду, 28 квітня 2015 року

Консульство України в Непалі збирає громадян України, які потребують евакуації з країни, що пережила катастрофічний землетрус. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook один із таких громадян Євген Жданов.

Як інформує Міністерство закордонних справ України, з міста Покхара до столиці Непалу Катманду 29 квітня вирушає автобус, що довезе до дипломатичного представництва України.

Євген Жданов твердить, що евакуація ускладнена через незалежні від української влади причини.

«Проблема не надіслати літак, а отримати дозвіл на посадку. В Катманду маленький аеропорт всього з трьома смугами, з яких дві пошкоджені. І черга на посадку. Але чомусь інші країни отримують», – наголосив Жданов.

Активіст закликає співгромадян приєднуватися до групи, яка прагне вилетіти до України.

«Не просто так непальці, маючи цілі будинки, сплять просто неба. Не просто так Непал закритий на рік. Імовірність землетрусів залишається мінімум на місяць», – пише Жданов.

У середу, 29 квітня, літак ІЛ-76 буде готовий до вильоту для евакуації українських громадян з Непалу, які постраждали від землетрусу. Про це увечері 28 квітня повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Якщо посадку у Катманду не дозволять, літак, за словами Яценюка, сяде у Делі.

За оцінками ООН, через землетрус у Непалі постраждали 8 мільйонів людей, серед них близько 4 тисяч 400 – загинули.

XS
SM
MD
LG