Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики обстрілюють українські позиції з «Градів»


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції вранці 3 травня повідомляють про те, що бойовики на Донбасі в порушення мінських домовленостей використовують важке озброєння, обстрілюючи позиції українських силовиків. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО на сторінці у Фейсбук.

«Російсько-терористичні війська 28 разів порушили режим дотримання припинення вогню, спровокували одне бойове зіткнення та 14 разів застосовували важке озброєння, у тому числі - реактивну систему залпового вогню «Град», – повідомляють у прес-центрі інформацію з 18-ї години суботи і до півночі.

За даними АТО, під обстріли з мінометів потрапили позиції українських військ поблизу Широкина, Гранітного, Опитного, Авдіївки, Карлівки та Пісків.

«З 23:35 до 23:50 позиції сил АТО неподалік Авдіївки витримали залп із 40 снарядів реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град». Втрат серед військовослужбовців немає. Близько півночі в районі Мар’їнки бійці нашого опорного пункту вступили у бойове зіткнення з розвідувально-диверсійною групою. Злочинці вели вогонь із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Українські військовослужбовці ефективно відбили напад та відкинули злочинців», – йдеться в повідомленні.

На Луганщині під атаку бойовиків потрапили позиції сил АТО біля Щастя і Золоте-4.

Як повідомили в прес-центрі АТО, українські військові також виявили у небі біля Широкина та Опитного два безпілотники бойовиків.

Сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що українські військові за минулу добу 36 разів порушили режим тиші.

12 лютого цього року лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG