Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» заявив про ультиматум із боку Генштабу, там спростовують


У «Правому секторі» у суботу повідомили, нібито Генеральний штаб висунув бійцям добровольчого українського корпусу ультиматум: звільнити навчальний центр «Десна» до вечора 9 травня, інакше проти них буде застосовано силу.

«Правий сектор» вважає все, що відбувається навколо нашого навчального центру «Десна» відвертою провокацією не тільки проти нас, але і проти всього добровольчого руху», – цитує прес-служба «Правого сектору» свого лідера Дмитра Яроша.

У Генеральному штабі у суботу спростували інформацію про ультиматум і погрозу силовим розгоном.

«На сьогоднішній день на території полігону 169-го навчального центру Сухопутних військ будівлю, що тимчасово не використовувалася, займають бійці добровольчого українського корпусу. Наразі було прийняте рішення щодо проведення у цій будівлі ремонту та використання її для якісного забезпечення навчального процесу військовослужбовців Збройних сил України. Про це рішення керівництву добровольчого українського корпусу було повідомлено заздалегідь з проханням прискорити процес прийняття рішення щодо офіційного входження до складу Збройних сил України», – йдеться у повідомленні на сторінці Геншабу у «Фейсбуці».

Пізніше 9 травня Дмитро Ярош написав на своїй сторінці у «Фейсбуці»: «Домовилися, що навчальний центр ДУК ПС у «Десні» поки що лишається на місці».

28 квітня «Правий сектор» повідомив про блокування його бази на Дніпропетровщині військовими Збройних сил України. У Міністерстві оборони цю заяву спростовували і заявляли про проведення військових навчань. 2 травня базу ДУК «Правий сектор» було розблоковано.

XS
SM
MD
LG